28 april 2010

Delmål ett avklarat


Då har jag gått i mål med mål nummer ett för i år. Tvåändsstickning - det var långsamt, men gav mersmak och har sina tydliga användningsområden - till saker som ska vara varma och slitstarka. kommer definitivt att ha användning för detta framöver också.


Stickteknik nummer två på listan, dubbelstickning, är påbörjad. Jag har redan konstaterat att jag borde haft jämnare garn - detta garnet är resultatet av träning på long draw-teknik på spinnrock förra året och är långt från perfekt!


Jag borde kanske haft tunnare stickor och jag repade upp mitt första försök när jag märkte att småttigt mönster inte såg så bra ut, så nu bli det stora hjärtan. Målet är att det ska bli en filtad sittdyna. Jag får se hur långt garnet räcker. Tekniken är snabbare än tvåändsstickning och resultatet mjukar men lika tjockt. Borde vara perfekt till mössor, vantar och tofflor också.

7 kommentarer:

Anna sa...

Tvåändsstickning är jag sugen på att lära mig. Tvåändsstickade vantar är ett drömprojekt, hur simpelt det än kan verka för dem som kan... Mormor brukar prata om hur hennes mamma brukade gå i kohagen och sticka med ett nystan i varje ficka, men tyvärr är det inte ett hantverk som gått i arv...

Rosenvante sa...

Båda verkar ju väldans kul. Så fint det blir med det dubbelstickade.

Cecilia sa...

Men åh, så fiffigt dubbelstickningen blir! Tror att det blir enormt bra när det är filtat och klart!

Elisabeth sa...

Det ser velans mjukt ut, det senaste. Vill jag också lära! Item nummer 7272 på listen över vill göra/ha/läsa...

Soili sa...

Dubbelstickning ligger i min vill göra mapp.
Få se när jag kommer till skott med den stickningen.Jag har en hel del"ja ska bara....)på gång först.Men snart är jag nog mogen, det känns så :)

AnJa sa...

Dubbelstickning ser ju häftigt ut! Hur kan det bli lika på fram och baksida???? En sak till att lägga i vill-prova-listan :-)

Anonym sa...

Hejsan! Slumpade mig till dig då jag googlade på tvåändsstickning! Vilka trevliga saker du stickat! Dubbelstickning får bli mitt nästa mål! Nu ska jag först lära mig tvåtrådsstickning/tvåändsstickning på http://www.stickkurs.se hittade jag en kurs i detta!
I stockholmstrakten, jippi! Hoppas mina vantar blir lika fina som dina, oj, det rimmade visst!/Trollet