04 april 2010

1 avklarad 3 kvar...


Känns som att jag fått koll på tvåändsstickningen nu. Jag gjorde en liten provlapp vid sidan om där jag testade slätstickning, dvs vartannat varv avigt och det gick bra. Åtminstone i mitt eget huvud - jag har inte kikat på någon bild av hur det ska se ut. Sedan försökte jag maska av med båda ändarna med till sista maskan men det var lite åbäkigt. Man behöver ju inte göra det, men jag tänkte att när jag ska maska av min grytlapp sedan så skulle jag vilja ha med båda ändarna för att kunna virka en ögla med två trådar för att den ska bli lite kraftigare. Får se hur jag gör. Tyvärr kan jag inte visa upp provlappen för jag lämnade den obevakad en sekund och under den tiden var det NÅGON som norpade den...

Under året som kommer vill jag också prova på dubbelstickning, näverstickning/entrelac och skuggstickning. En ny teknik i kvartalet alltså. Första delmålet har således gått i mål. Fast jag kan ju inte påstå att jag är på något vis i närheten av att vara fullärd - det finns ju sådana där saker som att öka och minska och säkert fler grejer utöver det. Men jag är nöjd med att ha provat och att jag tyckte att det var en rolig om än långsam teknik som jag gärna provar igen.

Sedan har jag kommit en liten bit på väg med min jeanssjal/halsduk. Den kommer definitivt att kännas mer som en halsduk än sjal och kommer att bli lååång och räcka runt halsen flera varv. Kommer att passa perfekt till min nya jeanskappa som jag fick från Ellos igår.

Nyfiken kisse - kanske matte köpt något kattgodis nu till påsk...

Hefaistos favvis ställe...

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Kul att prova nytt! Dubbelstickning, vad kan det vara? Nåja, det får jag väl se så småningom. :-)
Näverstickning lockar mig också men det tycks komma i bakgrunden hela tiden...
Jeanssjalen ser härlig ut, vackra blå skiftningar!
Tycker att Hefaistos kunde hitta något mysigare att ligga på men gillar han det så är det väl så!

Rosenvante sa...

Det var väl bra att sätta mål så där. Jag har också drömmar, men eftersom jag inte sätter upp mål blir det ju aldrig av.
Visst blir sjalen lång, mer som halsduk. Den blir jättefin till jeansjacka. Du ska snart få se min också som jag gör till Emmy.
Jag förstår varför Hefaistos ligger där han ligger, han gillar soft musik.