22 april 2010

Nya självstående...

Här hemma kallas tofflor för självstående. Namnet härrör från ett par välfiltade tofflor som inte hade några problem att stå för sig själva så stadiga var de. Dessa är sedan länge utslitna, men namnet lever kvar.


Mina senaste tofflor är inte speciellt stadiga, men väldigt sköna. "Sulan" är gjord i hårt spunnen och kabeltvinnad värmlandsull och jag hoppas att det är slitstarkt och klarar i vart fall en säsongs slit.

Jag har nya planer för nästa par - då ska sulan stickas i tvåändsstickning i hårt spunnen gotlandsull, vilket nog kommer att kunna leva upp till namnet självstående. Nästa par ska också få högre skaft och jag hoppas att de blir klara innan vintern...

9 kommentarer:

Cecilia sa...

Det är lustigt hur namn kan bita sig fast och leva vidare på egen hand. Vi har några maträtter som har fått nya, högst lokala namn som understundom behöver förklaras...
Dina självstående är fina och ser goa ut!

Anna sa...

Själv har jag välanvända raggsockor i samma kategori, som jag skuttar runt i på våra kalla lägenhetsgolv på vintern. På en del ställen har garnet filtat sig så man inte ser de ursprungliga maskorna, och detta enbart genom användning. Någon tvättmaskin har de inte kommit i närheten av.
Jättehärlig modell på tofflorna! de ser så där oförskämt mysiga ut.

Renée sa...

Härlig bild på kissen den längst ner! Ibland önskade man att man var lika smidig som en katt... Tofflorna var helt underbara!

Anette sa...

Vilket bra restgarns sticke. Jag stryker på flytande latex på sula på mina tovade tossor. Dels förhindrar det att man halkar, och dels slits ju inte sulan så fort.
Jag begriper inte hur du överhuvudtaget får något gjort, med två så söta katter hemma.

The Willow Fairy sa...

Hur får man tag på flytande latex? Låter som en väldigt bra idé

Susilull sa...

Vilka mysiga tofflor!!

Anette sa...

Jag köpte det i en garnaffär i Jönköping, men jag tror att det finns hos Panduro också.

Broder M sa...

Pissst....Du kan juh snacka me gjut-Janne på trafo...

Mia sa...

Länken var inte med men jag tror jag hittade dina självstående tofflor :)