29 april 2010

Tillskott

Det har kommit nytt tillskott i min garnsamling. Mjuka glansiga garnhärvor att klappa på.

I helgen spann jag 100g egenfärgad BFL som blev 284m tvåtrådigt garn som jag inte har en aning om vad det ska bli, men det var kul att spinna.


I tisdags hade jag två paket att hämta på posten, men det visste jag inte förrän senare på kvällen när sambon kom hem med paketen som han hade varit gullig och hämtat på vägen till repet. Det ena (till vänster i bild) innehöll två härvor Merinogarn i färgen Olive och en härva spetsgarn i BFL/Suri alpacka i färgen Forest. Båda dessa är från Fleece Artist och inhandlade på Garnkorgen. Underbart mjuka och härliga levande.

Det andra paketet (det till höger) kom från Spinspiration och innehöll senaste numret av Spin Off och 100g Jak fibrer. Jag passade också på att anmäla mig till nästa omgång månadsfibrer i dubbel dos. Jag var inte med i förra omgången och jag saknade det väldigt mkt. Jak fibrerna ska bli intressant att prova på. Jag har tidigare spunnit underull från myskoxe och tänkte att detta skulle likna det, men det kändes ganska annorlunda. Och kort! Det visste jag ju i och för sig att det skulle vara, men det ska bli väldigt spännande att se hur det går att spinna det så småningom.

Jag tror jag har kommit in i en spinnperiod och just nu är det pärlemo-färgat silke på väg in i spinrocken som sedan ska kombineras med en rosa-lila BFL. Har också orange BFL och Silke att spinna ihop så småning om. För att inte tala om den grå gottlandsullen som ska bli tofflor till hösten och Puddingullen som jag överlistat med kardorna... Det blir nog mkt garn här framöver - hoppas jag...

7 kommentarer:

skruttfia sa...

Ååååååhh vad mycket härligt gröna garner! Blir så sugen, nyanskombinationerna är helt enkelt favoritfärgen :D

The Willow Fairy sa...

Jag är en väldigt grön människa (om någon lyckats missa det) fast jag gillar andra färger också. Eller kanske är det så att jag helt enkelt gillar färg - fast grön är bäst...

Rosenvante sa...

Förvånar mig inte alls att det är grönt. Inte när man läst din blogg så länge som jag.
Fullt upp framöver då antar jag.

Cecilia sa...

Grönt är skönt!
Inga fritidsproblem för dig, regnar det kan du spinna, är det fint kan you go for a spin! (Jag skämtar ofta fånigt när jag är trött, men visst har våren kommit; gröna små blad överallt och ivriga motorcyklar i trafiken!)

The Willow Fairy sa...

Jag gillar ordvitsar

Tigris Predikantan sa...

Vad ovanligt, intressant!
:)

Elisabeth sa...

Grönt måste vara en av de finaste färgerna som finns, ja! Spinn på!