11 april 2009

Mer Påsk

Nu har den börjat - säsongen då horder av pick-nickande, grillande, nerskräpande människor invaderar slottskogen. Stora svärmar ockuperar alla tillgängliga gräsytor och förvandlar grönytorna till soptippar.

Varför kan folk inte plocka upp efter sig? Efter varje fin dag måste man köra med stora sopbilar, sådana som man sopar gatorna med kör fram och tillbaka över gräsmattorna för att plocka upp engångsgrillar, burkar och andra sopor som blivit kvar.

Jag gjorde en stor kring-gående rörelse och fick i alla fall en fin promenad. det bara kryllrar av blommor över allt, i varje liten tuva av fjolårsgräs kikar något fram. Till och med skunkkallan sticker upp som lysande gula bananer.

Den svarta svanen tog sig en liten eftermiddagslur med huvudet under armen(vingen).

Och i badrumet har påskharen varit framme idag....


Nu går jag och badar.

5 kommentarer:

Annepålandet sa...

Så fine blomsterbilder! Nå kommer våren langsomt her også.
Vi har samme problemet her, med picnicsøppel og engangsgriller overalt. Hvorfor kan ikke folk ta med seg søppelet sitt hjem - de greide jo å bære det med seg ut?? Det offentlige bruker masse penger på å rydde opp, penger som kunne vært brukt på bedre ting. Jaja, folk er noen griser.
Ha et bra bad og fortsatt god påske!!!

fale artut sa...

Oj så härliga bilder! Men jag undrar också vad det är för fel, vill någon fika i gräset med rester av föregående fikare kanske, NÄÄÄÄÄÄ. Det kan väl inte vara så svårt, koppla på hjärnan! På Piteå Havsbad fick jag en smärre chock, FULLT MED FIMPAR överallt på stranden!!!Hu så äckligt, och det brukar vara BARN på stränderna!

Elisabeth sa...

Nej, jag håller med - det är konstigt med allt skräp överallt. I går hittade vi en målarpänsel långt ute i skogen! Och gården här - usch! Men man får i alla fall försöka inte göra så själv, och lära ifrån sig ordning och reda och naturvett. Men blommorna var så vackra!

Astrid sa...

Visst blir man glad av alla blommor!
Men inte av skräpet. Här kan man se att folk åker ut på skogsvägarna och tippar soporna. Senaste fyndet är en pinnstol och massor med gamla kläder på vägen hem till oss.
Ändå är det gratis att slänga sina saker på kommunala tippen. Nåt fel är det på folk ibland..

Rosenvante sa...

Ja, du så är det här också. Jag bor ju vid Gotlands mest besökta strand och du ska se hur det ser ut varje kväll när badarna åkt hem. Fy fasen säger jag bara. Vi brukar städa vår bit av vägen när vi går promenad med Ines, brukar bli en kasse varje gång. Men vi tycker att vi vill göra det för miljön och även för vår egen del.
Fina blombilder och vilken härlig bild på svanen.