26 april 2009

Halmstad

Det blev många nya intryck och kunskaper i Halmstad. Flera av de närvarande var blogmänniskor, mc-chick, Hantverk och WindWraith. Kul att träffa mäniskor som man har följt på nätet i verkligheten.

När jag kom hem på söndag kväll satte jag mig för att göra ett inlägg - då strejkade datorn. Igår kväll hade datorn inte blivit mkt bättre så jag fick ett bryt och sedan var datorn glad men inte jag. Därför har det inte blivit något förrän nu.

Jag fotade hemskt mkt och det var svårt att välja bilder, men här kommer ett litet urval.

Det fanns flera olika spinnrockar utöver min egen.Denna har dubbeltramp, vilket var hemskt smidigt. Spinningen blev jämnare, det var lättare att både stanna och starta. Det var fanns också möjlighet till större utväxling än jag har på min. Jag tror jag ska fundera på att köpa till lite andra spolar och kanske en annan vinge till min så den blir bättre.


Ull fanns i stora mängder och av olika sort, det fanns ull från Värmlandsfår, finullsfår, ryafår, Gotlandfår, Gutefår, Leister och några av okänd art.

Vi fick lära oss om sortering, täckhår och underhår och allt där i mellan. Mina kardor som jag trodde var gamla och värdelösa, var gamla men betydligt smidigare än de nya klumpigare som jag provade.
Annars blev jag helt såld på ullkammarna nedan. Ser rent livsfarliga ut, men var väldigt roliga att jobba med. Alla var eniga om att en ullkammningskurs inte skulle vara helt fel
Ullkammar in action!
Senare blev det tillfälle för uteserveringspremiär. En kall öl efter dagens mödor ;-)
När jag bokade hotelrum så tog jag ett billigt rum med vikdusch. Jag hade ingen aning om vad det var, men tänkte att jag nog kan överleva en natt med detta fenomen. Nedan en illustrativ förevisning
Man har ett handfat med något som mest liknar en badkarskran och ett badkarsavlopp.
"Väggen" som handfatet sitter på har gångjärn som en dörr och går att vika ut!
Sim-sala-bim så har man en duschkabin. Mkt fiffigt om än något trångt.

Söndagsmorgonen var härligt sommrig och jag passade på att ta en promenad runt innerstan.
Halmstad är ju en fästningsstad och det finns fullt med rester från 16-1700 tal, bastioner, stadsmurar och spår av vallgravar
Små roliga gränder fanns det också och dessa krävde att få bli utforskade.

Ett värdhus som hade platsat i sagan om ringen allra minst.

Och ett sprillans nytt och, i jämförelse, riktigt futuristiskt bibliotek läckert placerat på Nissans södra strand .

Grönskan har verkligen tagit över efter denna helgen. Vart man gick så lyste ny fräsch grönska upp allt.
Det fanns vackra blommande magnolior på flera håll.
Denna växte precis utanför Hemslöjdsföreningens lokaler, vacker eller hur.

Efter den härliga morgonturen var det dags för fler ulliga äventyr....
Ibland är det svårt att få armarna att räcka till.

Ullmagikern Lena jonglerar med kardflor

Sedan fastnade jag i ullen och det blev inte fler foton förrän på vägen till stationen. För då hittade jag en liten härlig hörna på en stor gräsyta som jag slog mig ner på och stickade en stund medan den ena mc efter den andra for förbi. Till slut blev det för mkt - jag fick lätt abstinens och köpte mig en mc-tidning som tåglektyr.

Hela halmstad verkar vara inriktad mot uteliv, till och med parkbänkarna var på flera håll utbytta mot vilstolar och skulpturala sittmojänger

Detta var bara de första intrycken. Mer om vad jag lärde mig kommer så småningom. Jag tror detta inlägget är tillräckligt långt nu.

6 kommentarer:

Rosenvante sa...

Tack för alla fina bilder du visar. Du berättade verkligen härligt. Låter som du verkligen hade en helt underbar helg. Kul att du hann ut på en promenad också. Extra kul var väl att träffa de bloggare som du läser antar jag.

Elisabeth sa...

Vad roligt det ser ut att ha varit, nästa gång det kommer upp en kurs här får jag också försoka bli med.

Det biblioteket såg ut som ett trevligt ställe att arbeta på, masse ljus och grönt runt...

Vad konstigt att ditt inlägg var daterat 2 dagar sedan i min blogroll. Här om dagen när jag gjorde ett nytt inlägg i min blogg stod det 4 timmar sedan i andras listor. Blogger är inte alltid lika duktig på att ha koll på klockan, tror jag!

The Willow Fairy sa...

Jag tror blogger noterar datumet som du började skriva på inlägget. Jag började i söndags, men sedan ville inte datorn mer så jag var inte klar förrän igår, men det var nog därför det noterades som för två dagarsedan. Man kan komma runt det genom att schemalägga publiseringen, det är inte så ofta det strular så jag glömde bort det.

mc-chick sa...

Vad roligt att se dina bilder!! Jag tycker oxå mina gamla kardor känns bättre än dom nya vi provade. Idag har jag kardat o spunnit gotlandsullen jag tog med hem. Den hamnar helt klart överst på min favvolista. Ska bli spännande att prova dom andra ullarna oxå. :-)

Annepålandet sa...

Det så ut som et trivelig og nyttig kurs. Og masse flotte bilder!
Ha en fortsatt fin helg!!

textil sa...

Vad fina bilder! Och visst hade vi trevligt på kursen:-)Kul att träffa dig och de andra deltagarne i verkliga livet.
(Och jag räknar förstås med att det blir en ullkammningskurs till hösten men jag har inte börjat organisera något än)