23 februari 2009

Använda eller inte?

En fråga till alla er sockstickande vänner där ute. Använder ni era sockar? Jag menar inte bara hemma i soffan eller i vandrarkängorna, utan faktiskt till vardags, ute i verkligheten?Dessa hade jag på mig till jobbet idag. Underbart bekvämt och avslappnat för fötterna. Fast vi använder ju platta sandaler eller träsko-aktiga inneskor på mitt jobb. Svårt att tänka mig stickade sockar i pumps, kanske om man köper en storlek för stora skor....

Men samma fråga gäller ju det mesta man stickar. Koftor och tröjor är ju en sak,det använder ju alla, men sjalar, caper, klänningar mm. Man lägger ju ner en massa tid och energi på dessa underbara skapelser och nu när stickat äntligen är inne igen så vore det väl skam om man inte kunda använda plaggen annat än till väldigt speciella tillfällen.

Skriv och berätta om ditt bästa användar tips.

5 kommentarer:

Garnhumlan sa...

Hejsan.
Trevligt att du tittade in till mej. Och kul för mej att hitta din blogg. Tycker att den har fin layout och är snygg.
Visst använder jag mina sockor. Det vill säga jag använder så gott som bara mina egenstickade sockor. Förutom att de är de skönaste, är det många gånger ett bra sätt att börja prata på. Någon säger -Nämen har du hemstickade strumpor…

The Willow Fairy sa...

Hittills när jag haft mina hemmastickade sockar har jag fått frågor om jag fryser.... men jag kommer att uthärda

Garnhumlan sa...

Hmm. Dock även det kan ju inleda en konversation...
Bra att du tog bort verifieringen. Jag hade problem.

mc-chick sa...

Sockor använder jag mest hemma i soffan men jag har blivit bättre på att använda annat stickat, som typ tröjor. Men det beror nog lite på att jag har blivit bättre på att sticka rätt storlek. :-)

Annepålandet sa...

Klart jeg bruker mine hjemmestrikkede sokker! Det har vært så kaldt i vinter - så da er det ull som gjelder! Strikker også noen i tynt garn - de blir omtrent som tennissokker og kan brukes i vanlige sko. Men i pumps??? Nei takk ;-)
Jeg bruker også luer, skjerf, halsvarmere, votter og vanter jeg strikker. I det hele tatt, jeg bruker det meste av det jeg lager.