28 februari 2009

Bruna fingrar och blå drömmar


Idag har det minsann hunnits med en hel del. Alpackan och BFLen har blivit ett underbart garn. 350m 2-trådigt blev det. Hade siktat på 400m men jag skulle tydligen gjort alpackan lite tunnare för jag fick mer än 100m kvar av BFLen som därmed blev 1-trådigt. Lite överspunnet eftersom tanken var att det skulle gå åt, men det försvann i tvätten.


Vad brukar ni göra av de slattar som blir kvar när man tvinnar ihop två olika trådar? Om det är samma material och färg så kan man ju tvinna allt, men när det är två olika färger och som i det här fallet två olika material. Nu har jag som sagt ca 120m entrådigt.......


Jag har också hunnit på lite i jorden. I år har jag som ambition att inte så 50 tomatplantor när jag behöver 15. Har lite svårt att slänga små plantor som växer och frodas, så det brukar sluta med att fönsterbrädor och senare växthus svämar över av olika roliga saker. Flitiga Lisor ska jag däremot köpa minst en fröpåse till av. De jag köpte innehöll inte så mkt fröer som jag hade räknat med, eller rättare sagt, jag hade missat att räkna.....

Vi har också hunnit städa!!!!! Nu när deet är soligt och ljust på dagarna ser man dammet hemskt väl.......Städning är ju inte det som kommer högst upp på listan om man säger så. Finns så mkt annat som är roligare.

3 kommentarer:

Åsa i Skuttunge sa...

Alltså det var mig en flitig tös! Själv sjönk jag ner i soffan efter att ha rensat i bokhyllan och försökte att inte göra något. Mitt huvud behövde verkligen vila.
Hur som helst håller jag med dig - mindre frön i jorden! - det är inte lätt men man får jobba på det - själv ska jag så lejongap och det är inte lätt att inte så för många sånna...fröna är pluttesmå!
Vad det gäller "överblivet så brukar jag faktiskt "spola upp" hälften på en spole och tvinn sen tvinn ihop de två spolarna på en tredje.- om du förstår vad jag menar?

Tant Kofta sa...

Vad vackert garnet blev.
Vårdrömmar!

fale artut sa...

Så fint det blev! Som lördagsgodis för ögonen!