26 juni 2010

Alla goda ting äro tre...

Denna veckan har jag fått inte mindre än tre paket. Två bytespaket och ett fiberpaket.

Först ut var ett färggrant paket som lyste upp tillvaron. Muggen är redan en favorit. Paketet kom från Maria som har denna färgstarka blogg.

Paket nummer två var ull från Spinspirations fiberklubb - en läskande sommardrink just som sommaren kom tillbaka inför midsommar.

Paket nummer tre kom från Susanne och det var första gången som jag fått bytespaket från någon som jag redan "känner". Det stora paketet var fullt av småpaket och jag började med att öppna det allra minsta - en vass liten kniv som kom väl till pass när jag skulle öppna resten.

När jag såg det gröna garnet ångrade jag nästan att jag hade startat på Citron - men man kan väl göra en till så småningom. Chokladen med hela hasselnötter var löjligt god - snart slut...

Sockgarnet och ullfibrerna är helt otroligt färgmatchade och så kom jag på att jag har en härva handspunnet handfärgat garn sedan tidigare, så jag var tvungen att hämta det också och se så bra det matchar. Det började genast klia i fingrarna - 540m handspunnet, 420m sockgarn och 2hg ospunnen ull - oj vilken underbart stor mysig varm och go sjal det kan bli till vintern...

12 kommentarer:

Susanne sa...

Roligt att sockgarnet matchar lite annat, hade lite fjärilar över att det skulle vara för mycket rosa. Varför vet jag inte:) Spännande att se vad det kan bli så småningom. Jag håller annars med dig att tiden inte riktigt räcker för allt just nu.

Den här midsommarhelgen är annars lite konstig, jag jobbar hela helgen och är solo här hemma. Konstigast är nog inte tystnaden, utan att det ser likadant ut när man kommer hem som när man går :)
Just nu funderar jag över nån "enkelstickning" att ta med på nästa veckas kolloresa med jobbungdomar. Mycket att tänka på :) Ha en fortsatt skön helg!! //Susanne

Rosenvante sa...

Antar att den här helgen är alldeles för kort. Ibland har man ju tur också att allt stämmer. En citron till måste du ju göra med det garnet, vilken underbar färg. Jättefina paket var det och det är ju kul när det blir så bra av det också.

Cecilia sa...

Vilka underbara paket du packat upp! Koppen var fantastisk!
Märklig matchning av garnernas och ullens färg, helt annan färgställning än jag brukar köpa men ljuvligt som karamell...måste börja variera mig lite mer!

Mia stickar sa...

Vilka paket! Säger bara wow!

Sjöormen sa...

Vilka underbara garner! Älskar garn i härvor, känna förväntan innan ett projekt... Sitta rofylld och nysta, verkligen känna på garnet... Underbart!

Sunna sa...

Åhh vilka underbara paket

fale artut sa...

Du har en utmärkelse hos mig!

The Knitting Seaman sa...

Ser helläckert ut!

Hur kommer det sig egentligen att man aldrig tröttnar på sjalar? Jag måste börja sticka tröjor snart om jag inte ska gå halvnaken till hösten. (Har strumpor, vantar och sjalar)

The Willow Fairy sa...

En bra sjal täcker mycket ;-)

Honsomstickar sa...

Vilket fantastiskt paket! Bra sjalar är fantastiska, vilket påminner mig, ditt superba mönster på den danska knytsjalen, vart har det tagit vägen? Kan jag få det om jag ber riktigt snällt? Jag börjar nämligen känna mig redo att sticka i mitt egenspunna garn!

The Willow Fairy sa...

Jag hade missat att mönstret till de danska knytsjalarna var copy write'ade.

http://www.lustauffarben.de/faerben-bindetuecher-fotos-englisch.html

På siten ovan finns mönstret till försäljning, men har du stickat Ishbel tidigare så är det som den fast utan spetskanten...

Anna sa...

Underbara färger på garnerna!
Det finns nåt till dig att hämta på min blogg. ;)