10 juli 2010

Varmt

Nästan onödigt varmt har det varit idag och som vanligt kommer det helt plötsligt och man är knappt förberedd eller åtminstone inte van vid värmen.

Vi tillbringade större delen av dagen i bilen - tack och lov för AC...

Först fick vi syn på en annons i GP i morse och blev nyfikna på en möbelbutik vi inte visste fanns i vår närhet. Vi har varit på jakt efter ett nytt soffbord sedan vi köpte ny soffa och visst har vi tittat på lite olika modeller, men det har inte känts helt rätt, men nu så stod det bara där helt plötsligt - vårat ovala soffbord i massiv oljad ek - helt perfekt. (Inte alls så gul i verkligheten som på bilden här, men blixten ställer till det lite med färgerna.)


Affären låg i Majorna, men lagret där man fick hämta sitt paket låg i Gamlestan. För er som inte känner till Göteborg så är det på andra sidan stan, men det gjorde inget för vi var ändå inställda på en dag i bilen.

Efter det åkte vi till den där lilla garnaffären Garnglädje som Cecilia tipsade om på sin blogg för ett tag sedan. Och jag måste säja att den var verkligen ett litet guldkorn. Jag har sett skylten uppe vid 156:an många gånger, men inte utforskat närmare. Nu svängde vi in på den lilla grusvägen, svängde igen vid nästa lilla skylt och sedan körde vi och körde tills vi var säkra på att vi måste missat någon skylt och sedan bakom nästa krök såg man en liten svart skylt med ett nystan på en röd lagårdsvägg - och där var det.

Efter att ha åkt ett tag i trevlig AC-kyld miljö slog värmen emot en som en vägg när vi öppnade bildörren. Men inne i affären var det svalt och lugnt. Kerstin, som garnglädjes damen heter, var mkt trevlig och vi pratade både spinning och finull och annat. Hon berättade om pojken som plockade upp ett nystan Viking-Alpacka, höll det mot halsen och vägrade släppa det för den ville han ha en halsduk i. Undra om jag inte har hört den berättelsen förr ;-)

Kerstin har satsat på garner av hög kvalitet och mestadels ekologiska och rätvisemärkta varor. Det fanns många olika färger att välja mellan, men idag fastnade jag för dessa två. En härva silkblend och ett sockgarn i superwash Merino. Båda från Manos del Uruguay. Den ljusa silkblenden är i ljusa pasteller som kameran inte riktigt gjorde rättvisa - blixt även här...

Sedan bar det av ner till min bror och födelsedagsfirande med jordgubbar och glass under en uppspänd fiberduk - det var så varmt att jag nästan satte mig i dammen, men då hade jag nog blivit uppäten av fiskarna...


Nu har jag semester och kanske kommer inläggen lite tätare framöver. Jag har stickat färdigt min Citron och min Tapestry-kofta så jag hoppas det kommer bilder på det så småningom också.

Hoppas ni alla har en härlig sommar.

6 kommentarer:

Cecilia sa...

Länge sedan du skrev, trevligt att höra av dig!
Visst är det en fin affär?! Man blir lite glad därinne! Och som sagt, där finns mycket fint att hitta.
Halsduken är på gång, det är sonen som stickar men det är jag som ska ha den, säger han!
Trevlig semester!

Inga Johansson sa...

Vilket fint soffbord! Behöver också ett nytt. Idag har jag suttit på verandan och stickat. Värmen var nästan olidlig. Hoppades på regn men det verkar inte komma. Trevlig semester!

Toril sa...

Det hoppas jag att du har med!
Garner från manos är fantastiska! Jag är frälst å har stickat flera mössor med gott resultat i det garnet...å ac är räddaren då dagen är så varm som denna..kram

Susanne sa...

Jättesnyggt soffbord! Ha nu en underbart skön semester, jag börjar min efter helgen. Så nu blir det sporadiskt både med skrivande och läsande. Ta hand om dig, kram Susanne

Maritas Maskor sa...

Vilket fint soffbord!! Vad kul det är när man äntligen hitter DET!
Vilken höjdare att få komma till Garnglädje och frossa runt. Garnerna ser härliga ut!!

Sjöormen sa...

Håller med Manos är helt underbart att sticka i! Man blir lite kär...