01 juni 2010

Badvakt

Asteria brukar sitta badvakt för mig.


Vanligen får hon då en pall att sitta på.


Annars blir det så här...


Idag var hon på badvattnet innan jag hade hunnit hoppa i


och inte hade jag hunnit fylla ända upp heller...


9 kommentarer:

Carola sa...

Ganska mycket norsk skogis där va? :) Vattentokiga. Hon påminner jättemycket om en av mina killar - Castor, fast han är inte 100% skogis. Bara nästan.

The Willow Fairy sa...

Man vet ju inte riktigt var ifrån Main Coonen härstammar. Jag har en egen högst fantasifull teori att norska skogisar och Maincoonen har samma anfäder. Redan på vikingatiden skrivs det om Frejas stora katter som hon hade som följeslagare. Vem vet - kanske vikingarna hade med sig katter på sina resor och man vet ju att de faktikt tagit sig hela vägen till nordamerika. Tänk om det blev en förvildad rest kvar av katterna på öarna utanför Main när vikingarna försvann. Kanske en tokig tanke, men betydligt enklare att tro på än att de skulle vara en korsning mellan katt och racoon - där kommer namnet nämligen ifrån...
Det är i alla fall vanligt att de gillar vatten...

Carola sa...

Jag håller med dig. Jag är helt övertygad om att Norsk skogis och Maine Coon har samma förfäder.

Jag hade en nästan äkta Maine coon i ett par år, men var tvungen att omplacera honom för han var sååå stygg med mina andra katter. Tyvärr dog han oväntat bara ett par månader efter att han flyttat. Jag vet än idag (och inte hon som tog hand om honom heller) vad som var felet.

The Willow Fairy sa...

Jag har hört att blåsljud på hjärtat ska vara vanligt bland Main coon. Det är ju inget man upptäcker utan ultraljud. och oftast så somnar de bara och vaknar inte igen. Det märks inte innan heller. Nu är det ju många svenska uppfödare som bedriver ett aktivt arbete för att komma bort från hjärtfel och höftledssdyspati. Dessa båda är Maine coonens svagheter. Vi ska kolla upp våra kissar när de blivit vuxna. Blåshjuden på hjärtat går tydligen att medicinera om oturen skulle vara framme...

Vem vet - både skogisar och coonisar kanske har en turkisk van katt (från Micklagård) som anfäder - de gillar ju också vatten...

Rosenvante sa...

:D Påminner mig om min katt Galax, hon var galen när man skulle bada. Gick alltid runt på kanten och om hon trillade i brydde hon sig inte om alls. Helst skulle badkarskranen stå och droppa lite, det älskade hon.

Det är inte så lätt att shoppa med Evelina, hon bor i England, men vi får väl luska när vi åker över i juli om hon inte skvallrar innan.

Anna sa...

Min Porsche är likadan, får han inte vara med när jag badar står han utanför dörren och jamar, och hur lätt är det att koppla av då? Sen ska han balansera på kanten, plaska i vattnet med tassarna och dricka... Då och då halkar han i, vilket han tycker är lite läskigt, men efter att ha slickat sig lite halvtorr står han på kanten igen och plaskar.

Renée sa...

HAHAHA! Härligt med katter som är lite udda och gillar vatten! Min syrras katt sitter oxå badvakt när hon badar.
Nästa gång kanske hon hoppar i?
Kramis!

Cecilia sa...

Inga katter jag känt har uppskattat vatten, tänkte på det när jag såg videon, men det innebär väl att jag inte känt någon av "rätt" sort! Såg Ozzy en sväng i bakgrunden också! Fina båda två!

The Willow Fairy sa...

Jag har aldrig heller träffat på någon katt som gillat vatten förrut, så detta är en helt ny och väldigt underhållande företeelse för mig. Ozzy däremot gillar inte vatten, men han är ju ändå nyfiken på vad syrran gör...