21 november 2009

Uppdatering i kaoset

Vi håller på och röjer. Usch vad mkt saker man samlar på sig. Idag har jag gått igenom mitt garnlager. Hälften av alla garner har fått flytta in i ett nytt skåp. Kanske lite mer än hälften, men allt fick inte plats...

Tror jag ska jobba på att få undan lite grejer innan jag frestas att köpa nytt nästa gång. Har mkt liggande som jag vill sticka upp till mig, men även en hel del som jag har i den stora korgen uppe på skåpet som jag har för avsikt att förvandla till ge-bort grejer till bättre behövande. Översta hyllan i skåpet är reserverad enbart för mina egenspunna garner. Har försökt stapla från "golv till tak" på varje hylla och samtidigt så att man kan se nästan allt och dessutom så att hyffsat lätt ska kunna få fram garnet utan att få en hel drös med andra garner över sig. Inte helt lätt, men med lite pusslande är jag rätt nöjd.


En dag för ett par veckor sedan när jag dammade fönsterbrädan upptäckte jag till min stora förvåning att en av mina lite udda amaryllisar hade fått en knopp, nästa vecka var det två knoppar och nu har den ena knoppen slagit ut. Andra knoppen slår kanske ut lagom till första advent.

Nu kan jag också lägga ut bild på benvärmarna som mamsen fick i födelsedagspresent för ett tag sedan för nu har jag fått tummen ur att fotografera dem. Den som kikar lite noga kan se ett gäng ugglor nertill på mudden.
Flera julklappar är klara, men det blir bloggat om senare. Ha en fortsatt trevlig helg.

10 kommentarer:

Cecilia sa...

Ojojoj! Nu blev jag avundsjuk, minsann! Så mycket härligt garn du har och vilka fantastiska skåp! Måste vara en skatt att ha en hylla egenspunnet också, fascinerande det där med "från får till tröja".

Din amaryllis är spännande,kanske lite mer lik originalblomman?
Jag har 10 lökar som jag sparat från år till år och idag ska de i jorden. En del har trivts i sommar och blivit större, andra har blivit snigelätna så det blir nog lite blandat resultat, men hursomhelst är det ett underverk varje gång en knopp tittar fram!

AnJa sa...

Ett riktigt vill ha skåp! Både skåpet och innehållet :-)

Sunna sa...

Vilket skåp, som en dröm, Tyckte verkligen om iden att sätta ugglor på benvärmarna

Tant Kofta sa...

Vilket fint skåp.
Gläds åt dina skatter översta hyllan är särskilt värdefull.
Vi ses imorgon.
Hej fr. Koftan

BiZen sa...

Vilka underbara skåp med fantastiskt innehåll!
Riktiga skatter! Den som hade det ändå......//BiZen

Rosenvante sa...

Alltså, är det säkert att du inte varit nere i garnaffären och fotat????? Vilken skatt och underbart att ha det så i ett skåp så man lätt kan se allt det underbara. Hm, jag blir mer och mer övertygad om att jag måste göra om detta rum jag sitter i till bara mitt och mina älskade garn, stickor osv.
Benvärmarna är så fina, gillar ugglemösntret. Har sett det flera gånger på mössor, vantar och tröjor.
Ovanlig Amaryllis, tror inte jag sett sådan förr. Jaha, kanske dags och leta upp mina knölar, undrar vad de är.

Toril sa...

Så duktig är du som städar och har ett så fint skåp! Vilken skatt:) Å amaryllis som är så vackra....

lindis sa...

Jag måste hålla med alla föregående talare, blir avundsjuk... Vill oxå ha ett fint skåp!

teresa sa...

Härligt städat garnskåp. Å vilken vacker amaryllis - blommar den om eller är den ny för året? Fattar bara inte hur man får dem att blomma om.

The Willow Fairy sa...

Denna är en omblommare, helt utan att jag gjorde något. annars brukar jag låta bli omplantring utan bara kapa dem och slänga in dem i kylskåpet eller annan sval plats, 5-8 grader är lagom i 4-6 veckor. sedan tar jag fram dem och ställer dem i fönstret, och de som samlat tillräckligt med närng blommar om de andra sätter nya blad och så börjar året om. Vanligen ställer jag in dem i kylskåpet i början av oktober, men det blev inte av i år - fick inte plats, så nu blir det upp på vinden istället och så har jag nog amaryllisar till våren istället. Det är ju egentligen en vårblomma i naturen.