16 november 2009

Hänt sedan sist

Det har ju varit mest julklappsstickning här det senaste veckorna. Men lite annat har jag hunnit med så här kommer en liten sammanfattning.

Hade en slatt silke kvar i färgen bark . Det blev kabeltvinnat med pärlor. Tungt och läckert. Kan bli kant till en julklapp.

Sedan blev det kallt och jag behövde en mössa. Mönster hittade jag här och garnet hade jag färgat och spunnit sedan tidigare.Mössan blev färdig på en dag. Mamma och jag begav oss på utflykt till Borås och då kunde jag sticka i bilen.

På vägen till Borås blev vi väldigt kaffesugna, jag ville hellre ha te så det fick jag... Vi gjorde en avstickare till Bollebygd och Alingsås konditoriet (!) Och när vi nu ändå var i Bollebygd så blev det ett besök på Nedergårdens garn också. Några nystan Eksimå för fortsatt julklappsstickning.

Men - Vem är det som smitit in när ingen såg på...
Väl framme i Borås styrde vi kosan mot textilmuséet och eftersom jag inte varit där tidigare så blev jag glatt och positivt överraskad. När man själv kardar, spinner, stickar och annat så är det fascinerande att se maskiner som gör exakt likadant fast snabbare...

Kardmaskin

Spinnmaskin

Vävning


Knyppling (håll ögonen på den röda pluppen)


Jag skulle kunnat stå och titta hur länge som helst. Det enda som var lite negativt var att ljudet i filmvisningen i övervåningen var så lågt. Det var textat på engelska, men det hjälper ju mig, men inte alla.

Lördagen var överhuvudtaget väldigt produktiv. Senare på kvällen fick jag klart detta.Har ju hållit på ett tag, men det blev klart i lördags. Det tunnaste jag hittills spunnit - 465m två-trådigt garn på 100g BFL - inte illa om jag får säga det själv, jag hoppades på 400m. Skulle vilja sticka en Ishbel i detta... någon gång efter nyår verkar det som...

Färgen heter renlav och är färgad av Tina.

Lite till har det blivit stickat på utmaningen, så långsamt, mer om det imorgon. Jag hade gjort totalt galet när jag bokade tvättstugan, så istället för attt vätta blir det nu stickning resten av kvällen.

Ha det.

6 kommentarer:

Rosenvante sa...

Grön är verkligen din färg, den passar dig jättebra. Vilken härlig färg Tina lyckats färga in i garnet. Jag får en känsla av ljung, sand och lugn faktiskt. Jättelyckat.

fale artut sa...

Det var ett fint garn, och vilken mysig dag!
Tidlös färg, blir nog inte dumt i en sjal!

Cecilia sa...

Vill minnas någon som skrev att hon hade svårt att hitta mössmönster och inte passade i basker eller något sådant? Men det kan omöjligt varit du! Jättefin, klädsam mössa!
Jag har besökt Rydals fabriker flera gånger och häpnat över processerna men saken är klar; Borås textilmuseum måste jag till! Sonen vill säkert med.

Toril sa...

Vilken fin mössa, ja den passar dig verkligen! Fint leende du har.:)Hoppas att det lättat lite i ditt hjärta efter kissemissen. Allt gott!

Elisabeth sa...

Barkgarnet var så fint och levande.... Det gröna är över från koftan eller? Vad roligt att se knyppelfilmen! Börjer få en känsla av att jag bor på fel sida av Sverige!

The Willow Fairy sa...

Yes!!! Äntlligen har jag lyckats... bor ju på Bästkusten - går inte att komma från ;-)

Nej, det gröna kommer inte från koftan där fick jag bara ett par meter över, detta är BFL/kidmohair som jag färgat med "karamell"färg och spunnit.