12 juli 2010

Utmärkt

Idag har jag upptäckt en liten pärla till. Ingen garnaffär denna gången, nej jag har badat och badat och badat - därimellan solat och även fått lite färg - fläckvis... Måste ha slarvat med solkrämen - Bättring! Man kan ju inte bränna sig så här i början av semestern.

Bild lånad från Kallbadhusets vänner

Men vart tog pärlan vägen - jo det skulle jag ju komma till. Jag har upptäckt Saltholmens kallbadhus. Kostar visserligen en slant att gå in, men det var det verkligen värt. Soldäck, Trappor ner i vattnet (jag är en liten kruka som inte gillar att doppa huvudet), fräscha toaletter och en liten kiosk med lite enkla saker som korv och bröd, kaffe/te med dopp och smörgåsar - allt för en billig peng. Vill man så finns det även en sötvattensdusch.

Bild lånad från Kallbadhusets vänner

Grundat 1908 är det inte något nytt påhitt, men jag har bara inte hittat hit tidigare - varför vet jag inte, men det blir säkert inte sista gången jag går dit - det var en alldeles utmärkt upplevelse - stärkande till kropp och själ som man säger...

Utmärkt har jag också blivit från olika håll. Både Fale och Anna har skickat utmärkelser.


Fale skickade denna med motiveringen ; en "gammal goding" . Som gillar ULL! Och har väldigt roliga katter.

Anna skickade denna.

Båda innebär att man ska berätta en massa, men det gör jag ju hela tiden... så jag tackar så väldigt mkt och låter den helt själviskt stanna hos mig.


Nu är det bara 29 grader på utsidan...

Ha det gott :-)

4 kommentarer:

Renée sa...

Kallbadhus... Låter ljuvligt helt enkelt!
Ha det bäst!

The Willow Fairy sa...

Det var verkligen helt obeskrivligt ljuvligt. Man ville inte gå därifrån...

Rosenvante sa...

Låter skönt.

Cecilia sa...

Visst är det skumt, jag är Göteborgare sedan 30 år och har aldrig varit där heller...kanske kan det bli några sköna augustidopp med dottern?! Tack för tipset!