15 juli 2010

Hjälp?

Tänk så hjälpsamma man kan vara. Här är det min Citron som ska blockas lätt...


Igår deltog jag i en liten marknadsundersökning från Arken Zoo.
En av frågorna var hur delaktig jag är i vårt husdjur - mycket svarade jag på den frågan.
Följdfrågan var då; Vad gör du med ditt husdjur - på den frågan svarade jag så här; Det är inte en fråga om vad jag gör med katterna utan att vad jag än gör så är de med - badar, lagar mat, sorterar tvätt, vaktar garnnystan, fångar stickor, badar, sitter i knät på toaletten, tittar på TV, kelar, sover...

Jag har aldrig haft så sociala kissar förr. Ingen risk att man känner sig ensam i vart fall ;-)

11 kommentarer:

Anna sa...

Är du delaktig i husdjuren, eller är de delaktiga i dig är väl frågan egentligen?
Nu när det är så varmt i lägenheten ligger Porsche mest och sover, men alltid i samma rum som jag. Om jag inte lämnat honom ensam i ett par minuter (vilket är en evighet enligt honom), då är han som en igel när jag kommer tillbaka. Och är jag i köket så är mitt på mattan i den smala passagen mellan diskbänken och kylskåpet det bästa stället att bre ut sig på... Det sägs ju att om man vill ha husets bästa plats ska man flytta på katten, men ibland tvivlar jag...

Maritas Maskor sa...

Hej!!
Jaa, vad skönt att se att du har det precis likadant som jag :)! Visst är de speciella, Maine Cooner! De är verkligen alltid med. Om vi så äter frukost, middag eller kvällsmat tex, så sitter de bänkade på soffan först vid bordet. Och man behöver ju aldrig tjata på dem att komma, som på vissa andra...
Varje gång jag skalar potatis, så kommer Maja direkt och står bredvid och är med. Verkligen varje gång. De är i högsta grad lika mycket familjemedlemmar som vi andra.
Vilken snygg sjal jag anar under katterna!! Vad har du använt för garn? Det är jättesnyggt!
Kram, Marita

The Willow Fairy sa...

Väl formulerat Anna - och vad gäller bästa platsen är det väl egentligen bara fråga om bäst för vad - i passagen låter det som att man skulle kunna få mest uppmärksamhet efter som alla måste passera honom ;-)

Marita - garnet är Kunstgarn från Hjertegarn. Här kan du se hur ettiketten ser ut

http://thewillowfairy.blogspot.com/2010/06/antligen.html

Och vad katterna beträffar så är de bara helt underbara och jag skulle kunna prata och prata och prata om dem i evighet och ändå ha mer att berätta - våra små älsklingar.

Susilull sa...

Vilken fin citron, vackra färgskiftningar!
Och vilka hjälpsamma kissar!

Inga Johansson sa...

katter är bedårande! Våra kattungar älskar att sträcka ut sig på kökssoffan. Din citron är underbart vacker, gillar färgerna, ska göra en citron själv snart, men vet inte i vilken färg. Har ett UFO till först.

Renée sa...

Snällt att dom hjälper till! Vad fin den blev citronen!
Ha det bäst!

Rosenvante sa...

Vilken tur att de blev så båda två.
Det är mysigt med sådana kissar.

Iwona sa...

Då blir sjalen blockad rätt och fint :)

mc-chick sa...

sånna duttiga små tissemissar!

Carola sa...

Maine coon är härliga katter. Våra skogisblandningar är rätt lika. Har flera katter som är oerhört sociala jämt, sen är det nån som är jättegosig när hon VILL och inte annars :) Rätt kul att se hur stora skillnader det är i personligheterna.

Gillar också din citron. Jättefina färger.

Och för mig får du prata hur mycket du vill om kissarna på bloggen. Sånt gillar jag :)

Cecilia sa...

De ligger fint där, vet ju att det är något viktigt eftersom du pysslar så med det! :-)

Hade gärna varit med på stickcafe men vi åker på norrlandsresan dagen efter så jag kommer inte vara trevlig sällskap den dagen! Utmärkt idé, annars! Känns som en oas, både trädgården och själva affären!

Jag skjuter upp spinningen lite till, nu är det mamma, sedan ett dåligt samvete som ska tystas och slutligen är det resan (som ska bli härlig men jag är lite resnervös!) I mitten av augusti är jag kanske vid sunda vätskor igen! :-)