20 juni 2011

Sockgarner...

Det finns så många underbara sockgarner. Jag tror att i alla fall en fjärdedel av mitt garnlager består av enstaka nystan och härvor av de mest underbara multifärgade sockgarner - självrandande, handfärgade, handmålade, variegerade och nästan enfärgade. 

Men det är inte alltid lätt att hitta rätt mönster för att göra garnet rättvisa. Lyckas jag välja rätt är det oftast en slump, men från och med nu kommer det att bli lättare.

Idag hämtade jag ut mitt senaste bokpaket från Adlibris och har suttit med näsan i denna boken hela kvällen...


Bra beskrivningar av som är vad och framför allt vad som blir hur i djungeln av underbara sockgarner. Annorlunda sockmönster och bra lösningar på "pooling" och andra liknande problem som kan uppstå. Jag kan rekommendera den varmt.

Nu måste jag snabba på med andra sockan av de gröna jag håller på med nu - jag har hittat fem nya mönster jag bara måste sticka och garnerna ligger redan i skåpet och väntar...

5 kommentarer:

Cecilia sa...

Du är inne i en sock/strumpvåg! Så härligt! Själv stickar jag fler sjalar än jag behöver men sockar går ju alltid åt. Ganska lätta att ge bort, också!

Garnhumlan sa...

Verkar vara en synnerligen användbar bok. Jag gör också som du, köper gärna vackra garner i flera färger, som tyvärr sedan inte kommer till sin rätt som sockor.

Rosenvante sa...

En måste bok för en strumpstickare. :)
Ska bli kul o få se dina alster ur den sen också.

Ulla-Bella sa...

Den boka ser fristende ut:)

MiA sa...

Yum! Den hamnar på min önskelista :)