26 mars 2011

Grötö i strålande sol


Vilken underbar tur med vädret. Kunde inte varit bättre. Lite kallt i vinden, men i lä och i solen så kunde man sitta ute och gotta sig...


Jag satt inte ute, men jag har gottat mig idag...


Jag har varit på Grötö och Stickfest i Väst.


Visserligen bara en halvdag, men den började tidigt...


Så tidigt att jag alldeles ensam kunde kika i lugn och ro på allt vackert...

Sickfrossa med syster - mkt roligt och vackert där...

Här handfärgat, handspunnet broderigarn i silke - tretrådigt, vi snackar sytråd... Scarfsen som ni ser på samma bord är supervackra och i olika material, men det som gör dem speciella är att man målat på varpen innan man vävde och fått ett härligt lite oskarpt motiv - mkt vackert.


Lite garn, en mini niddy noddy och en liten "bra-att-samla-småsaker-i-förvaring" blev inköpt...


Och MASSOR av ull...
2,4 kg förbeställt och sedan lite silkeskokonger som var väldigt roliga att spinna.
Ska nog bli en scarf, ska bara färga dem först...

Jag var nämligen där för en spinn workshop för Dineke de With från Holland. Jag kom på nu så här efteråt att jag har minsann inte en enda bild från workshopen, men det togs bilder så jag får låna in dem vid ett senare tillfälle...Vi hade så kul - två lärare och tre elever. Vi provade på olika typer av silke i olika former och det var länge sedan jag var på en mer givande workshop.

Och jag provade inte mindre än FYRA olika spinnrockar - Kromski sonata, Ashford Joy, Majacraft Little Gem och Majacraft Rose... Den ena underbarare än den andra. Men min nästa spinrock får nog bli en Majacraft, men om det blir Little Gem som är väldigt liten och behändig och absolut inte det minsta instabil vilket jag trodde att den skulle vara, eller omd et blir en Rose som är en dröm att spinna på man kan bara helt koppla bort vad man pysslar med och nästan spinna sovande...

4 kommentarer:

AnJa sa...

Vilken härlig dag du har haft! Nu har jag suttit och gottat mig åt allt vackert som fanns på bilderna. Spännande att spinna silke!!!

Renée sa...

Jösses vilken dag du har haft! Själv ska jag gotta mig på symässan i Jönköping 8-10 april. Det ska bli så kul! Ha det kul med all ull!

Susilull sa...

Härlig dag du haft! Och när solen är framme visar sig ju alltid skärgården från sin bästa sida.
Hade gärna varit där men hade annat inplanerat. Idag hade jag däremot inte velat vara där, brrr! Det snöar!!

Pixi sa...

WOW!!Jisses vilken härlig dag för dej,det är ju så att det nästan kliar i fingrarna att man inte sj fått vara med om det.. Alltid roligt med såna dagar,det kan man leva länge på ,hehe ,må gott =)