28 februari 2011

Knopp

Senaste alstret....


inte så stort projekt, men snabbt.


Handledsvärmare i garn färgat med karamellfärg. Garnet har legat i gömmorna länge och skulle blivit handledsvärmare ungefär samtidigt som jag stickade min mössa förraförra hösten...


8 kommentarer:

Cecilia sa...

"Nu vaknar,
naturen,
och solen går opp.
Nu raknar,
konturen,
på blommornas knopp-
ar." :-)
Fina, gröna handledsvärmare i skiftet mellan tjocka vantar och ingenting!

Inga sa...

Sååå fina! Vilken härlig färg1

Rosenvante sa...

Vilken poetisk ådra du satte igång här. :)
Jisses vad ska man säga efter Cecilias poesi för våren.
Härligt gröna sköna värmande.

Mia sa...

Karamellfärg? Blir det så fin färg av det? Grönt är bäst.

The Willow Fairy sa...

Oh vilken härlig vårdikt... blev på gott humör av den. Jag längtar verkligen efter våren nu... Karamellfärg var väl kanske lite lite felaktigt, men inte mkt. Det är livsmedelsfärg i koncentrerad paste-form. Kan köpas i butiker som säljer tårtdekorerinstillbehör, finns även på nätet. Lite syra av något slag, citronsyra, ättika tex och så långsam värme till ca 85 grader... fantastiskt eller hur?

Ulla sa...

härlig färg och fin avslutning

Anonym sa...

Vackra muddar i jättehärlig färg!

Är pasten mer färgintensiv än flytande karamellfärg?
Jag har hört/läst att man kan färga med vanlig flytande Dr.Oetger i micron, med citronsyra i färgbadet och ättika i sköljvattnet, men jag har inte provat själv.
Tycker själva micrandet verkar som en hemsk sak att göra mot ull, men jag tror att det är superwash behandlat sockgarn som de flesta använder och då är det kanske okej?

The Willow Fairy sa...

Pastan är mer intensiv eftersom den är koncentrerad, men sedan späder man till önskad nyans. Pastan finns dessutom i fler olika färger, men annars fungerar de på samma sätt. Micron kan låta brutal, men är faktiskt väldigt bra. Man ska bara komma ihåg att ha låg effekt ca 450 W och under längre tid istället. så att ullen värms upp långsamt. och man ska helst täcka ulen med vatten/vätska så den inte kokar torrt och bränner. Se även detta inlägg http://thewillowfairy.blogspot.com/2009/08/garnpaj.html