02 september 2010

Hmmm...

Gillar att slabba med färger och leka kemist, men det blir inte alltid (oftast inte) som jag hade tänkt mig. Ibland blir det bra - ibland mindre bra...

Men ensam är jag aldrig...

Vid första försöket med stora grytan och alla färgerna så trodde jag att färgerna skulle stanna ungefär där jag hade hällt ut dem - för så blir det med karamellfärgerna, men...

Resultatet av tegelröd+rosaröd+brunt+grönt = Björnbär...

Rätt snygg faktiskt, men inte alls det jag hade tänkt mig, så nya tag nästa dag...


Stora grytan var upptagen...


...så det fick bli mikron och mindre formar och där kanske färgen stannar bättre på sin plats tänkte jag. Antagandet stämde och visst såg det lovande ut...


...men resultatet lämnade fortfarande en del att önska.
Mismatch, Camo och Pinky döptes dessa till.

Men skam den som ger sig. Ett försök till. Sista vita BFLen och noggrann blandning av färger och kontroll i vattenglas innan.

Min trogna vapendragare tröttnade och somnade.

Resultatet:
Hmm - inte så pjåkigt

Faktiskt helt ok - hur gjorde jag?

Faktiskt alldeles perfekt

Hur fick jag till slut fram "True Blood"...?

11 kommentarer:

Carola sa...

Hördu dudu! Du kan få skicka den där översta till mig. FASEN vad snyggt det blev!!! Riktigt, riktigt avis. DEN vill jag veta hur du fick till :)

Carola sa...

Förresten - du vet att du ska hålla isär färgbyttor och matbyttor?! Om det är karamellfärger spelar det ju ingen roll, men andra färger ska du inte använda i matlagningskärl.

Sorry om du redan vet, men jag blev lite orolig.

The Willow Fairy sa...

Helt rätt. Jag tänkte på det och det kommer nog inte att hända igen, men jag hade använt grytan en gång och skrubbade den extra noggrant...

Översta färgen är som sagt alla färger blandade och ett riktigt slumpkok

Susilull sa...

Hej å hå vad du färgar!
Tycker också den första blev görsnygg, och även den sista. Kul att du fick till det som du ville ha det till slut!

Cecilia sa...

Den där Björnbär tycker jag var helt underbar! Spännande med alla dina färgningar.

Lillemor i Hummelsta sa...

Blev heeelt kät i mismatch och camo. Du ser, det den ena tycker blev "sådär" är kärlek för nån annan. Gillar ALLTIHOP. Älskar att färga, men har inte testat fibrer nångång, bara garn, och det är sååå kul!!

Renée sa...

Skam den som ger sig! Blev ju jätteläckert! Själv gillade jag faktiskt den översta mest men smaken är ju som baken eller hur!

Therese sa...

Oj så fina, jag älskar allihop!

Inga sa...

Så härliga färger! Gillar verkligen den första. Tycker också om att färga, men har mest växtfärgat och det för många år sedan. Det blir inte av nuförtiden.

Rosenvante sa...

Den översta blev ju helt fantasktiskt vacker och den skulle jag velat ha.

fale artut sa...

Även de hopplösaste färgerna kan visa sig vara perfekta! I rätt sammanhang, jag gillar den första och den sista riktigt mycket. men här är det de hopplösa färgerna som försvunit först... Visst blir man lite putt när man inte minns riktigt hur man gjorde? Ha de!