24 augusti 2010

Blåsväder

- Det är en blåsig sommar vi har söstra mi. Sa Birk till Ronja. Och precis som dem vill min hjärna inte gå med på att det kan bli ett slut på sommaren.

Visst har det varit blåsigt och regnigt idag, men termometern visade på bara ben och inte frös jag heller ute på Saltholmen - även om det stundtals kändes som jag skulle behövt en hjälm ifall något hade kommit farande.

Vi hade givetvis inte kameran med när vi tog en sväng om Saltholmen på vägen hem så bilderna är lite sämre än vanligt men man kan se hur högt vattnet står och det har den där grönaktiga tonen som visar på stormigt väder.

Och bland båtarna fanns en vars segel inte gjorts fast tillräckligt bra och det hade rivit sönder och fladrade frenetiskt och dramatiskt vitt mot de mörka regnmolnen.

Visst är det konstigt att hjärnan kan leva kvar i sommarkänslan som min gör i år - underbart är det i vart fall.

5 kommentarer:

Renée sa...

Hösten ska frysas in och våren ska svettas in... Därför man envisas med att ha på sig för lite kläder antar jag! Här blåser det så benen knottras...

Rosenvante sa...

Här blåser det också. Trodde jag skulle blåsa av vägen när jag körde hem.
Härliga bilder från din sida av svedala. Det blir lite annat för oss som inte har de där stenkusterna.
Vilken fantastiskt fin sida du gjort nu.

Cecilia sa...

Ett sådant dramatiskt väder vi har! Solsken, svarta moln och grönt hav! Håll kvar sommarkänslan, du. Jag har tappat min helt! :-(

Toril sa...

Nej inte vill vi att sommaren ska vara slut...än..den som var så kort..Tänk att det är så varje år...kram!

Cecilia sa...

Första gången jag fått garn av maken, han uppmuntrar mig alltid att köpa men att han självmant gått in i en affär och valt...tanken svindlar! :-)