11 april 2012

Mount Doom.....del två...

Jag har aldrig tidigare spunnit Jacobsull och det var en trevlig upplevelse.

En ull som lämpar sig väl till long draw märkte jag, vilket var väldigt bra eftersom Ozzy ideligen försökte använda garnet som tandtråd...

Eftersom jag inte tänkte på att dela garnet en gång så jag kunde få hyfsad lika randning på de båda enkeltrådarna så blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig, men jag är ändå väldigt nöjd med det.

Garnet är nu fixerat och klart att användas. Det ska få ingå i min nya korg som jag precis börjat sticka. Hittills är jag inne på tredje hektot och jag tror jag behöver minst lika mkt till... Vet inte riktigt vilken ull som ska få ingå mer, men här är det jag väljer mellan - vad tycker ni?

Korgen i sig ligger i mitten...

6 kommentarer:

Cecilia sa...

Lustigt, jag var inne på Fibershoppen för första gången just idag och kikade på ull från Svart Jakob, trodde från början att det var väldigt grov ull?!

The Willow Fairy sa...

Det stämmer - jacob ull är grov. Jag är för det mesta inte så förtjust i grov ull eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska använda det till. Stickar ju mest kropsnära plagg. Men det är välfigt trevligt att spinna grov ull. Och till tofflor och stickade kassar och liknande så är ju grov ull betydligt hållbarare. Den stora frågan är väl hur de olika llsorterna som jag kommer att ha i korgen filtar sig när jag stoppar den i maskinen...Kan bli roliga effekter...

Ulla-Bella sa...

Så flott garn! Og samlingen av ull er jo nesten som en godisfabrikk:) Mer orange - det hadde passet bra:)

KataM sa...

Så snyggt det blev.

Jag tror att jag skulle välja ullen som ligger precis till höger om korgen. Om nu färgerna som jag ser dem i datorn stämmer med verkligheten.

fale artut sa...

Det blir spännande att se hur den blir tovad. Jag har skrivit något lite om tovning av stickat och lagt in en liten länk. Ull är snällt och man kan dra ut lite när det är fuktigt och tova lite mera för hand om man inte är nöjd efer ett varv i maskinen. Spännande!

Tatiana sa...

Jag är säkert det ska bli jättefin tovad. Jag undviker använda grov ull, men tror det passar bra till väskor, kanske tofflor.