17 september 2011

WWSIP-day


Ja idag har det blivit spinna av och framför publik också. Nästan mitt i nordstan satt vi och ett helt gäng blev vi också, dryga tio minst och det är många i sådana här sammanhang. 


Detta var vad som fick följa med för min del - reste lätt för en gångs skull och promenerade ner till stan  - givetvis i hyfsad tid så jag hittade en sticktidning också...men den får jag visa en annan dag.


Gamla och unga - nybörjare och  proffs


Många olika fibrer fanns representerade - syntet, ull, silke och till och med toapapper - självklart spunnet på toalettborstar...


Sländor var i majoritet, men några rockar fanns det också, bla den minsta och sötaste gamla rock jag skådat - med hjul av bly!

 

Många shoppare och turister stannade till och pratade och frågade. Barn och vuxna klappade ull och provade på att spinna.


Många delade med sig av sina minnen av mor- och farföräldrar som hade spunnit, stickat och vävt eller så hade de egna erfarenheter.


En kvinna med norskt ursprung mindes hur hon och hennes systrar spunnit och stickat klänningar till sig under kriget. Det fanns inget att köpa i affärerna under ockupationen. Vilket gjorde att man tänkte på hur det hade varit om man skulle spinna hela sin garderob på slända...


Och så i slutet av dagen fick jag en trevlig och högst oväntad överraskning. Cecilia hade lånat mina ullkammar och som tack för hjälpen fick jag detta

Alpacka i en egenknåpad kartong och en temugg - passande nog med får på. Sådana överraskningar gillar jag.
Absolut en underbar dag - längtar redan till nästa år.

9 kommentarer:

Cecilia sa...

Trevliga bilder från en trevlig WWSIP!
Roligt med alla som stannade till och pratade och önskade lycka till...vad vi nu ska lycka till med men jag tror det i detta sammanhang helt enkelt betydde tack! :-)

Ulla-Bella sa...

Det ser riktig hyggelig ut på deres spinne-dag:)

MiA sa...

Ah.. nu trillade poletten ner! Alltid lika kul att koppla ihop en blogg med personen bakom :)

Tack själv för idag!! Jag lånade en bild, hoppas det är ok :)

MiA

Susilull sa...

Så häftigt det hade varit att se er där mitt i Nordstan!!

Carola sa...

Ja, du, Ulrika. Där skulle jag gärna ha varit med, men det är lite för långt till Göteborg för en dagsresa bara, och inte fick jag ihop nåt gäng här nere heller. Bättre lycka nästa år hoppas jag :)

The Willow Fairy sa...

Absolut. Finns inget bättre än en hoper spinngalna människor...Om inte så får du göra dig ett veckolångt ärende nästa år...

Janette Millbom sa...

JAvisst var det kul! Du bloggade så bra om det så jag länkar till dig rakt av =)

/Janette

Gärdet sa...

Jättekul med så många fina bilder! Kul med toapapperet, hihi.
Jag hoppas detta sprider sig som en löpeld nu och att det är ännu fler städer som representerar Sverige nästa år :)

Anonym sa...

Vilken rolig dag! Fler sådan arrangemang!